Pätkis-Marianne juustokakku

maanantai 22. tammikuuta 2018


Mukavaa maanantai-iltaa kaikille! 

Tänään kirjoittelen teille todella hyvän juustokakun reseptin. Myimme töissä tätä kakkua ja siitä inspiroituneena ajattelin jakaa teille tämän ohjeen, koska tää on muuten todella hyvää.

Tämä juustokakku on tehty ilman liivatetta.

Pätkis-Marianne juustokakku



Kakku kannattaa ehdottomasti tehdä irtopohjavuokaan. Tällä ohjeella tulee noin. 22-24cm halkaisijaltaan oleva kakku.

Pohja

175g/paketti kaurakeksejä
100g voita

Ensimmäisenä murskaa kaurakeksit mahdollisimman pieneksi. Sen jälkeen sulata voi kattilassa tai mikrossa sulaksi. Sulatettu voi lisätään sitten kaurakeksien sekaan.

Pohja onkin tässä vaiheessa valmis. Irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi, jonka jälkeen reunat voidellaan. Sen jälkeen pohjataikinan voi levittää vuoan pohjalle tasaisesti esim. sormilla. 



Täyte

1 pussi pätkis suklaata
1 pussi mariannerouhetta, jota saa leivontaosastolta tai mariannekarkkeja
400g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria

Ensimmäisena murskaa pätkikset ja mariannet niin pieneksi, kuin saat. Suosittelen tähän mariannerouhetta, koska se on valmiiksi tarpeeksi hienojakoista. Sitä saa monista tavallisista ruokakaupoista.

Sen jälkeen vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Tuorejuustoa saa, myös hiukan vatkata halutessaan. Sen jälkeen kaikki ainekset heitetään yhteen. Tomusokeria tulee 1dl kaiken sekaan. Ainekset sekoitetaan rauhallisesti nostellen ei rajusti sekoittaen. 

Tämän jälkeen täyte laitetaan vuokaan pohjan päälle. Kakku annetaan olla yön yli jääkaapissa jähmettymässä, jonka jälkeen se on valmis nautittavaksi.

Kakun voi viimeistellä kivasti laittamalla pätkiksiä siihen päälle.




Maukkaita hetkiä suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä. Tämän tekemiseen ei mene edes kauan aikaa.

Instagram: @kara_melli
Snapchat: @karamelliliini

Karoliina kiittää ja kuittaa toivottavasti palataan pian

Hyvää yötä ja mukavaa viikon jatkoa kaikille.

-Karoliina Eliisa-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti